Forgot your your password?
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Britiske klange & Brahms

maj 26 @ 16:00 - 17:00

100dkk
Britiske klange & Brahms

Koncerten har fokus på den britiske musiks renæssance i slutningen af det 19. århundrede. Samtidig markeres 100-året for den store irsk/britiske komponist og dirigent Charles Villiers Stanfords død (1852-1924) med musik af Stanford selv, af hans store inspirator Johannes Brahms, samt af en række af Stanfords elever og komponistkolleger. 

Stanford var inspireret af Brahms men udviklede sin egen stil, der fik en væsentlig betydning for britisk musik i denne senromantiske periode.
Han komponerede både kirkemusik, symfonier, sange og korværker, og hans særlige britiske musikstil kom til at præge mange samtidige og senere komponister, f.eks. Gustav Holst, Vaughan Williams, Herbert Howells, Arthur Sullivan og Samuel Coleridge-Taylor.
Både Stanford og flere af hans elever fandt inspiration i keltisk folkemusik og indarbejdede melodier herfra i deres musik. I dag er Stanford mest kendt for sine kirkelige korværker. 

Medvirkende:
Koncertforeningens Kor
Dirigent Leon Reimer
Organist Knud Rasmussen
Øresundskvartetten: Herbert Boersma, Jenny Elfving, violiner, Christian Bønnelykke, bratsch og Julie Tandrup Kock, cello 

Billetter kan købes HER.

Detaljer

Dato:
maj 26
Tidspunkt:
16:00 - 17:00
Pris:
100dkk
Begivenhed Kategori:

Sted

Virum kirke
Kirkebakken 10
Virum, 2830 Danmark
+ Google Maps