fbpx
Forgot your your password?

Vores bedste tips: Flotte gåture med en kaffe i hånden

Få vores bedste tips til Lyngby og omegn

Mange kultursteder og underholdning er endnu engang lukkede, men heldigvis har vi i Kongens Lyngby den smukkeste natur. Hvis du vil have en lækker kop kaffe eller croissant med i hånden kan du læse vores guide her. Få fire gode ideer til gåturene her:

1. Lyngby Parkkirkegård – En skjult perle
Lyngby Parkkirkegård er et smukt og prisvindende område, der ligger på Gyrithe Lemches Vej, tæt ved Danmarks Tekniske Universitet. Her er gravgårdene omkranset af bøgehække og beplantningen er karakteristisk med skæve krogede skovfyrretræer. Området er lidt en skjult perle, men ikke for dem, der bor i området. På naturstierne kan man, hvis man er heldig, møde ræve, og om foråret søde ræveunger, der kigger nysgerrigt frem fra under buskene.

2. Lyngby Åmose – Mød naturen
Ved Lyngby Sø, ligger Lyngby Åmose, et fredet naturområde, hvor et frodigt dyre- og planteliv har rigtig gode betingelser. Her er fred og ro til at nyde naturen, men tæt på offentlig transport. Man skal kun en lille gåtur fra Bådfarten i Lyngby ad Prinsessestien, så er man i Lyngby Åmose. Her møder man et mangfoldigt fugle- og planteliv i en helt unik natur. På Prinsessestien går man forbi den kæmpe store Klopstocks Eg, der er mellem 8-900 år gammel, og man kan støde på både dådyr, snoge, butsnudede frøer og ikke mindst, fugle.

3. Foldene ved Klampenborgvej
Lyngby er en større by, hvor man nok ikke lige forventer at støde på en fårefold næsten midt i centrum. Men det er lige præcis, hvad man kan opleve. For der ligger nemlig to folde i Ermelundskilen mellem hjørnet på Klampenborgvej/Firskovvej og nord for Haveforeningen Ermelunden. Her græsser fårene fra ca. midt i maj til sommeren går på hæld. Resten er tiden er foldene åbne for alle andre, inklusiv hunde.

4. Dyrehaven – Verdensarv
Dyrehaven, også kaldet Jægersborg Dyrehave, bliver flittigt brugt af gæster, der året rundt hygger med picnic, løber, cykler eller rider omkring på Dyrehavens bakker. Og man får ofte øje på nogle af de ca. 2000 vilde hjorte, som Dyrehaven er kendt for. I 2015 blev Dyrehaven optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Foto: Ole Andersen – Dyrehaven fra Trepilelågen