Forgot your your password?

Vi guider: Tre oversete oplevelser

Leder du efter anderledes aktiviteter eller trænger du til at opleve Kongens Lyngby og omegn på ny? Vi har samlet tre forslag til lidt “hemmelige” og anderledes attraktioner og seværdigheder, som du kan udforske, uanset om du bor i Kongens Lyngby eller bare er på besøg.

Til Tops – Frederiksdal Klatrepark

Frederiksdal Klatrebane er en udendørs klatrepark ved Frederiksdal Slot Her er der sjove udfordringer for de aktive med hele fire klatrebaner i forskellige højder og sværhedsgrader. På Frederiksdal Klatrebane vil man blive udfordret både fysisk og mentalt samtidig med at man får en sjov dag, der skaber gode fælles oplevelser. ​Frederiksdal Klatrebane ligger i Virum, tæt på Kongens Lyngby, i det smukke Frederiksdal Skovdistrikt. Udover klatrebaner er der en café og et stort udendørs område med borde og bænke, hvor man også kan vælge at nyde sin medbragte mad.

På Frederiksdal Klatrebane er man fastgjort til en sikkerhedswire hele vejen igennem banerne. Alle får udleveret klatresele og hjelm og gennemgår instruktion på en prøvebane først. Alle kan være med, men der er forskellige højde- og aldersrestriktioner på de forskellige baner. Det kræver ikke erfaring at være på klatrebanerne.

Adresse: Hummeltoftevej 179, 2830 Virum
Læs mere: www.frederiksdalklatrebane.dk

Bjørn Wiinblads blå hus

Bjørn Wiinblads overdådige og unikke stil er kendt af de fleste i Danmark. I Sorgenfri står Bjørns Wiinblads private hjem helt uberørt hen, siden kunstneren døde i 2006. Huset har Wiinblad både brugt til beboelse og til sit kunstneriske virke. Det 700 kvadratmeter store hjem er fyldt med indtryk og smukke detaljer. Få et levende indblik i Wiinblads fantastiske hverdag og inspirationskilder. Husets butik og Wiinblads gamle værksted holder åbent hver tirsdag ml. kl. 10-12, men man skal bestille rundvisning, hvis man ønsker at se hele huset og de private rum.

Adresse: Bjørn Wiinblads Vej 5, 2800 Kongens Lyngby
Læs mere og bestil rundvisning: https://rosendahl.com/

Lyngby Nordre Mølle

Lyngby Nordre Mølle ligger på Lyngby Hovedgade, lige overfor Sorgenfri Slotshave. Møllen er speciel, fordi det er den eneste af Mølleåens mange møller, der stadig drives af åens vand. I 900 år indtil år cirka 1900 malede møllen korn om til mel.
Hvis man gerne vil se den gamle mølle i funktion kan man få en demonstration gennem  Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv. Ring på tlf: 45 88 43 83.

Adresse: Lyngby Hovedgade 24, 2800 Kongens Lyngby
Læs mere: www.stadsarkivet.ltk.dk

 

Fotos: Thomas Bredøl, Lyngby Nordre Mølles vandhjul, www.bjornwiinblad.dk, www.rosendahl.dk og www.til-tops.dk, Ole Andersen