Forgot your your password?

Lokale kunstnere sætter kulør på byen

Fire lokale kunstnere har fået til opgave at udsmykke nogle cafésæt, der skal stå rundt omkring i byen og være med til at sætte kulør på bylivet og sommeren.  

Et nyt syn vil møde borgerne og de besøgende, når de bevæger sig rundt i byen. Foran Louis Nielsen, Røde Kors Butik, børnetøjsbutikken All4U og Grød i Likørstræde er der blevet opstillet fire cafésæt. Det er dog ikke nogen helt almindelige cafésæt, for de er udsmykket af fire lokale kunstnere.

”Vi ville gerne bidrage til et blomstrende byliv i Kgs. Lyngby ved at male hvert sit cafesæt til fire udvalgte forretninger. Vi er naturligvis inspirerede af de forretninger, vi skulle male for men har også fået helt frie hænder til at udføre kunstværkerne – det har været en sjov og også anderledes opgave”.

Sådan udtaler Maria K. Lemming, der er en af kunstnerne bag projektet.

Inspiration fra butikkerne

Ser man på cafésættene, vil man opdage inspiration fra butikkerne, f.eks. er der malet et par briller på sættet hos Louis Nielsen men hver af kunstnerne er også komme med deres helt eget udtryk.

Det har også været lidt af en spændende udfordring af dekorere sættene, der har bl.a. skulle tages højde for, at sæderne ikke har haft hele flader men brædder med mellemrum.

Kunstner-cafésættene er opstillet foran følgende forretninger:

  • All4U – Lyngby Hovedgade 9A – Udført af Kirsten Wilhelmsen
  • Røde Kors Butik Lyngby Hovedgade 46 – Udført af Jytte Brage
  • Louis Nielsen Lyngby Hovedgade 54A – Udført af Maria K. Lemming
  • Grød – Likørstræde 8 – Udført af Gitte Wangsaa Fogt

Kunstnerne 

Kunsterne er alle autodidakte og med meget forskellige baggrunde.

Maria K. Lemming er kunstneren bag cafésættet foran Louis Nielsen – Her sammen med butikschef Jette Bergdal og formand for Handelsforeningen Carsten Bak Sørensen. 

Maria har en fortid i DR-TV og har altid elsket billeder. Hendes billeder er både digitalt kreerede og tegnet/malet med akvarel og akryl.

Maria arbejder med også Mixed Media: Fraktaler (geometrisk figur, hvis mønster gentager sig selv i det uendelige, som man f.eks. kan se det på et snefnug) kombineret med egne fotos, akvareller og skitser, som scannes ind på computeren. De senere år har Maria endvidere lavet tegninger/croquis, akvareller og akrylmalerier og har udstillet bl.a. på Niels Bohr Instituttets Bibliotek, Energistyrelsen, Hotel Sinatur Frederiksdal, Galleri 3G, DR-Byen og andre kunstforeninger.

Se Marias billeder/læs om udstillingerne, se en video m.v her

Det er kunstner Gitte Wangsaa Fogt, der har malet cafésættet foran Grød i Likørstræde. 

Gitte er oprindelig uddannet porcelænsmaler og textil-håndværker og har med egne ord altid gang i et projekt ved at male og skrive på forskellige flader, vægge, porcelæn, keramik, akvarel og nu også på cafesæt.

 

Foran Røde Kors kan man opleve det farverige cafésæt udført af autodidakt billedmager Jytte Brage – Her sammen med butikschef Rena Bøgh og formand for Handelsforeningen Carsten Bak Sørensen.

Jytte er oprindelig uddannet socialrådgiver og har i ca. 37 år primært arbejdet inden for hospitalsvæsenet

I 2007 begyndte Jytte som 66-årig at arbejde med akvareller i en periode men gik dog hurtigt over til at male med akryl- og oliefarver på lærred. Det blev en verden med fortabelse i former og farver, hvor Jytte kunne bruge sin fantasi. Maleriernes motiver er meget forskellige og hendes farverige akryl / oliemalerier på lærred er unikaer.

Jytte havde sin første udstillinger i 2010 på Sankt Lukas Stiftelsens Hospice samt i Nærum Kirkes Sognegård. Siden har hun udstillet mange andre steder bl.a. på Genoptræningscenter Gladsaxe.

Kirsten Wilhelmsen har malet cafésættet foran børnetøjsforretningen All4U – hun var desværre syg, da billederne blev taget. Her ses butiksejer Julie og formand for Handelsforeningen Carsten Bak Sørensen. Kirsten har malet i ca. 20 år og har flere gange været på malerferier i bl.a. Marokko og Italien. Hun maler hver dag og deltager også på malerhøjskoler og i forskellige grupper, som hun maler med.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              BID i byen

Projektet er en del af BID-samarbejdet i byen. BID (Business Improvement Districts) er et samarbejde mellem Handelsforeningen Kongens Lyngby og Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor flere forskellige aktører, i et bestemt område af byen, samles for at skabe fælles initiativer for byen – i dette tilfælde i den nordlige del af Lyngby Hovedgade og i Likørstræde, hvor de flotte og kulørte cafésæt er opstillet.

Nu er det op til de forbipasserende at slå sig ned og nyde det blomstrende byliv på det nye kulørte islæt i byen.

Cafésættene skal stå foran butikkerne sommeren over og er lakeret, så de kan tåle at stå ude og modstå vind og vejr med et venligt sponsorat af Præmal Industrilakering A/S.