Forgot your your password?

Leg i sneen

For mange børnefamilier står den på vinterferie i denne uge. Måske skulle ugen have stået på skiferie, på biografhygge, på kultur og arrangementer eller hyggelige legeaftaler. Desværre ser ferien noget anderledes ud, end den plejer – det er dog ikke ensbetydende med en kedelig vinterferie. Lige nu ligger der massevis af sne i landskabet – udnyt det til en leg og sjov for hele familien. Her er lidt inspiration til, hvad du kan lave:

Konkurrér i sneen

Sne giver alletiders mulighed for en god konkurrence – måske en femkamp for hele familien?

  1. Hvem vælter først 10 dåser på række? Brug snebolde til at skyde på mål.
  2. Hvem får først bygget en snemand på en meter?
  3. Hvem når først over målstregen ned af kælkebakken?
  4. Hvem får først lavet 5 sne-engle i sneen?
  5. Hvem får første lavet en iglo, de kan være i?

Du kan lave flødeis eller saftevandsis i sneen

Et hit lige nu er at lave spiselig is i sneen. Hvis I vil lave saftevandsis, så find et dybt fad eller en stor gryde, som du fylder med sne og rigeligt med salt. Heri sætter I plasticbægre, som I fylder med saftevand og putter en ske i. Nu er det bare at vente til saftevandet er frosset til og voila…I har saftevandsis.

Du kan også prøve kræfter med flødeis, som I laver via samme fremgangsmåde – I finder en stor gryde/fad, som I fylder med sne og salt (gerne 300 gr.). Herefter sætter I en mindre gryde eller skål ned i den store gryde/fad med sne og salt. Heri blandes fløde, flormelis, vaniljesukker, samt hvad I gerne vil have at isen smager af fx. Daim, ned i gryden.

Opskrift på flødeis

Daim softice:
– 1/2 liter fløde
– 150 gram hakket Daim
– 1 spsk flormelis
– 2 tsk vaniljesukker

Det skal du også bruge:
– 300 gram salt
– Sne
– En beholder til sne
– En gryde til softice

Sådan gør I:

Kom sne i en beholder.
Drys 300 gram salt over. Fordelingen skal cirka være 1 del salt til 5 dele sne, for at skabe frysereffekt. Miks salten med det øverste sne. Brug en ske, da blanding bliver meget kold.
Sæt gryden ovenpå. Tilsæt fløde og rør rundt.

(Opskrift og fremgangsmåde fundet på www.nannapretzmann.dk/2021/02/is-i-sneen-opskrift/)

I kan lave en sne-lampe

En snelampe ser flot ud, når mørket falder på. I laver lampen ved at forme en masse små snebolde, som I placerer i en cirkel og bygger ovenpå, indtil I har en lille ‘iglo’. Før I lukker den helt til, sætter I et fyrfadslys eller et stearinlys i sneen i midten af igloen, og så har I en stemningsfyldt lampe.

I kan kælke

Den mest populære aktivitet, når der er sne udenfor, må helt sikkert være kælkning – og I behøver ikke nødvendigvis en flot kælk til formålet – en simpel plasticpose eller affaldssæk kan faktisk gøre tricket. Hvis I altid holder jer til den samme faste kælkebakke, skulle I måske udforske nye muligheder? I Lyngby-Taarbæk Kommune og omegn finder I masser af gode kælkebakker – se blandt andet et kort her: >>>> KORT MED KÆLKEBAKKER

I kan skøjte

Isen er frosset til på flere af kommunens søer, og det betyder, at I kan bevæge jer ud på isen med et par skøjter på. Husk at tjekke kommunens hjemmeside for sikre skøjteområder, da understrømme visse steder kan gøre isen usikker. Hold øje med udmeldingerne fra Lyngby-Taarbæk Kommune >>>HER