Forgot your your password?

Fastelavnsguide 2023

Fastelavn – et brag af en vinterferie! 

Uge 7 betyder for mange børnfamilier vinterferie. Ovenikøbet falder fastelavn slut på ugen, og det betyder udklædning, tøndeslagning og en fastelavnsbolle eller to.
I denne guide finder du hyggelige og sjove begivenheder der inviterer til et par aktive dage uden lige! Du finder lokationer i og omkring Kongens Lyngby, hvor fastelavnsfejring står på programmet.

Om du er til gang i gaden, landlige omgivelser, fodboldkamp eller til historiske traditioner – så er der en fastelavnsfejring for en hver smag! Læs med her.

Lyngby Hovedgade – fest i gaden
I den hyggelige ende i hovedgaden afholdes der i år fastelavnsfest! Emmerys sørger for varmt at drikke til store og små, Fest og Farver har sørget for tønder, og Irma har fyldt dem med slik! Derudover er der præmier fra Faraos Cigarer på højkant til kattedronninger- og konger. I butikkerne med en fastelavnskat i vinduet, er der ovenikøbet små overraskelser til børnene, hvor de kan komme forbi og rasle.
Arrangementet er gratis, og du kan læse mere her.

Hvor: Lyngby Hovedgade nr. 19-21, Kongens Lyngby.
Hvornår: lørdag den 18. februar 2023, kl. 12-14.

Frilandsmuseet – fastelavn på landet
Denne vinterferie byder Frilandsmuseet på blandt andet tøndeslagning for børn og for voksne, ringridning og klovneshow. Festlighederne står på hele uge 7, så der er rig mulighed for at komme forbi. På med en varm jakke, den sejeste/sjoveste udklædning og afsted mod Frilandsmuseet!
Du kan læse mere om programmet her.

Hvor: Kongevejen 100, Kongens Lyngby.
Hvornår: 11.-19.februar 2023, kl. 10.30-15.30.

Lyngby Stadion – fastelavn i boldens tegn
Hvis I er vilde med fodbold, skal i tage forbi Lyngby Stadion denne vinterferie, hvor forårssæsonen skydes i gang med et brag af en fest! Udover at Lyngby BK spiller mod FC Nordsjælland, er der tøndeslagning fyldt med slik. Derudover er der lykkehjul og hoppeborg – hvis vejret tillader det.

Du kan læse mere og købe dine billetter her.

Hvor: Lundtoftevej 53, Kongens Lyngby.
Hvornår: søndag den 19.februar 2023, kl. 14.

Stadsarkivet – historisk fastelavn
Hos Stadsarkivet Frieboeshvile afholdes der i år fastelavnsfejring, hvor der blandt andet kåres den bedste udklædte, slås katten af tønden og fortælles om de gamle fastelavnstraditioner! Du kan også lave dit eget fastelavnsris – nemlig en ældgammel tradition.
Deltagelse er gratis men kræver tilmelding.
Du kan læse mere her.

Hvor: Lyngby Hovedgade 2, Kongens Lyngby.
Hvornår: lørdag den 18.februar 2023, kl. 12-14.

Christianskirken – fastelavnsgudstjeneste
Ifør dig fastelavnsudklædning og vær med til fastelavnsgudstjeneste for hele familien. Ud over præmier til bedste udklædte, er der selvfølgelig tøndeslagning på kirkepladsen! Derefter er der fastelavnsboller og kakao i sognegården.

Hvor: Christian X’s Alle 120, Kongens Lyngby.
Hvornår: søndag den 19. februar 2023, kl. 10.

Høker – fastelavn i Brede
Træk i dit udvalgte kostume og kom forbi Brede. Der afholdes i år fastelavn i Slusegården, hvor der er gratis tøndeslagning for de små (0-6 år) og for de store (7-12 år). Der er mulighed for at købe noget varm at drikke samt en fastelavnsbolle eller en fastelavnsflødebolle. Der er også præmier til kattekongen, kattedronningen samt til bedst udklædte i begge aldersgrupper!

Hvor: I.C. Modewegs Vej 40, Kongens Lyngby.
Hvornår: søndag den 19.februar 2023 kl. 10.30.

Peter Lieps – fastelavn i Dyrehaven
Omsluttet af frodig skov kan du i år fejre fastelavn i Peter Lieps Gårdhave. Hop i et festligt kostume og vær med i Dyrehaven. Prisen for børn er 75kr og indebærer tøndeslagning, en fastelavnsbolle og varm kakao.
Du kan købe din børnebillet her.

Hvor: Dyrehaven 8, 2930 Klampenborg.
Hvornår: søndag den 19.februar 2023 kl. 11.30.