Forgot your your password?
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Talrig som stjernerne – En julevandring gennem byen

december 2, 2022 - december 30, 2022

Gratis

Med ønsket om at formidle julens budskaber på en sanselig og aktiv måde har Lyngby Kirke, Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne og Lyngby-Taarbæk Kommune skabt en julevandring fyldt med fantastiske fortællinger.

Julevandringen strækker sig fra en lille stald for foden af Lyngby Kirke over til Stadsbiblioteket, hvor en juleudstilling folder sig ud, og videre op ad den stemningsfulde Lyngby Hovedgade lige ved Kronen. Undervejs formidles fortællinger fra `Barnets bibel´ skrevet af Kim Fupz Aakeson og illustreret af Signe Kjær, der sætter ord og billeder på biblens budskaber på en smuk, nærværende og humoristisk måde.

Følg stjernerne 

Langs Lyngby Hovedgade er der opsat stjerner på fortovet, der forbinder de tre udstillingssteder og viser vej. Stjernerne har QR-koder, som man kan “jagte”, mens man løser opgaver undervejs (fra 2.dec.)

Hvad kan man opleve hvor? 

Lyngby Kirke (21.nov.-30.dec.) 

Udstillingen består her af en lille stald for foden af Lyngby Kirke, hvor man blandt andet kan betragte Abrahams smukke stjernehimmel og læse Juleevangeliet og Esajas Profeti om, hvordan Jesus kom til verden. Man kan også se Jesusbarnet i krybben og læse højt af Juleevangeliet. I Julestalden kan man på en ”Betlehemsstjerne” skrive en bøn for en man holder af og gøre stjernehimlen i loftet endnu mere talrig. (Kan opleves i Kirkens åbningstid)

På Stadsbiblioteket (21. nov.-30.dec.) 

På Stadsbiblioteket er der en udstilling, hvor man kan undersøge, hvad der gemmer sig i De Tre Vise Mænds gaver, og tage del i et lille gæstebud, hvor fine kopper og kander danner rammerne om et lille selskab. Måske giver det anledning til at tænke over, hvem man selv vil invitere til festen juleaften?

Ved Kronen på  Lyngby Hovedgade  (2. dec. til d. 30. dec.) 

Julevandringen breder sig op ad Lyngby Hovedgade mod Kronen, hvor kroppen sættes i spil, når man kravler under, rundt og over figurer, der er inspireret af universet fra Barnets Bibel.

OBS Hver søndag i advent er der en workshop på Stadsbiblioteket i forbindelse med udstillingen med afsluttende besøg i Lyngby Kirkes lille stald. Der vil blive læst højt, lavet juleinvitationer og ønskestjerner til at hænge op på stjernehimlen. Der er gratis adgang, men der kræves tilmelding på forhånd. Tilmeld dig på Lyngbybib.dk 

 

Projektet er et samarbejde mellem Stadsbiblioteket og Lyngby Kirke og er støttet af Lyngby-Taarbæk Kommune med henblik på at fremme byliv og kultur. Arrangementet indgår som en del af et større program med juleaktiviteter i dec. SE HELE PROGRAMMET  HER

 

Detaljer

Start:
december 2, 2022
Slut:
december 30, 2022
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, , , , ,

Sted

Lyngby Hovedgade
Lyngby, 2800 Danmark + Google Maps