fbpx
Forgot your your password?

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Sund kunst Sophienholm- Forskningens Døgn i Kgs. Lyngby

25. april // 10:30 - 13:30

Der har de seneste år været stigende fokus på forskning i kultur og sundhed. Og forskningen tyder på at kunst og kultur har et helbredende potentiale både indenfor mentale og somatiske sygdomme.

Sophienholm har inviteret forskere og terapeuter indenfor området til at mødes for at dele erfaringer og debattere forskningsresultater.

Program

10.30. Kultur og sundhed

Indledning ved Anita Jensen, postdoc. AAU, om forskningsfeltet Kultur og Sundhed. Anita Jensen har bl.a. været forskningsleder på det første Kultur på Recept projekt i Danmark – et samarbejde mellem AAU og Aalborg Kommune.

Kl. 10.45. Hospitalskunst og Dans for Parkinson

Stine Maria Louring Nielsen, tidligere Ph.d stud. ved AAU, mødes med balletmester ved Tivolis Balletskole Peter Bo Bendixen.

Stine Maria Louring Nielsen fortæller om forskningsprojektet Kunstens potentiale i Sundhedsvæsnet – en undersøgelse af om æstetisk kunst i hospitalernes rum har en helende effekt.

Kl. 12. Pause

Kl. 12.20. Musikterapi og Fælleslæsning.

Musikterapeut og seniorforsker Torben Moe, Psykiatrisk Forskningsenhed Region Sjælland, mødes med postdoc. AUU Mette Steenberg.

Torben Moe har bl.a. forsket i brugen af musik i traumebehandlingen af flygtninge.

Mette Steenberg er formand for Læseforeningen og en af pionerende i Danmark indenfor guidet fælleslæsning – et tilbud til stressramte og psykisk sårbare.

Musikalske indslag undervejs 

Indimellem vil der være musikalske indslag med sanger og musiker Anna Scharling, som har deltaget i et forskningsprojekt om effekten af musik i behandlingen af kræftpatienter.

Samtalerne modereres af Barbara Læssøe Stephensen, Sophienholm Kunsthal.

Arrangementet bliver livestreamet på facebook fra Sophienholm Kunsthal – link følger

Søndag d. 25. april 2021 kl. 10.30 – 13.30

 

 

 

Detaljer

Dato:
25. april
Tidspunkt:
10:30 - 13:30
Begivenhed Kategori: