fbpx
Forgot your your password?

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sund kunst Sophienholm- Forskningens Døgn i Kgs. Lyngby

25. april 2021 // 10:00 - 13:45

Gratis

LIVESTREAMING

Kan kunst og kultur helbrede? Sophienholm stiller skarpt på den forskning, der inden for de seneste år, har peget på klare sammenhænge mellem kultur og sundhed. Her har det vist sig, at kunst og kultur-oplevelser i langt højere grad end tidligere antaget, rummer et direkte helbredende potentiale på mentale og somatiske sygdomme.

Sophienholm har sammensat et dagsprogram, hvor forskere og terapeuter er inviteret til at dele af deres erfaringer inden for området og sammen debattere deres forskningsresultater.

Program

10.30. Kultur og sundhed

Indledning ved Anita Jensen, postdoc. AAU, om forskningsfeltet Kultur og Sundhed. Anita Jensen har bl.a. været forskningsleder på det første “Kultur på Recept” projekt i Danmark – et samarbejde mellem AAU og Aalborg Kommune.

 

Kl. 10.45. Hospitalskunst og Dans med Parkinson

Antropolog Stine Louring Nielsen mødes med lektor Lisbeth Frølunde, RUC.

Stine Louring Nielsen fortæller om forskningsprojektet “Kunstens potentiale i Sundhedsvæsnet” –en undersøgelse af patienters oplevelser og anvendelser af kunst på hospitalet.

Lisbeth Frølunde fortæller om projektet “Dans med Parkinson” – et samarbejde mellem RUC, Parkinsonforeningen og Tivoli Balletskole.

Kl. 12. Pause

Kl. 12.30. Musikterapi og Fælleslæsning.

Musikterapeut og seniorforsker Torben Moe, Psykiatrisk Forskningsenhed Region Sjælland, mødes med Mette Steenberg, postdoc. AU og daglig leder af LF.

Torben Moe har bl.a. forsket i brugen af musik i traumebehandlingen af flygtninge.

Mette Steenberg er formand for Læseforeningen og en af pionerende i Danmark indenfor guidet fælleslæsning – et tilbud til stressramte og psykisk sårbare.

Musikalske indslag undervejs

Indimellem vil der være musikalske indslag med sanger og musiker Anna Scharling, som har deltaget i et forskningsprojekt om effekten af musik i behandlingen af kræftpatienter.

Samtalerne modereres af Barbara Læssøe Stephensen, chef for Sophienholm Kunsthal og vært og tilrettelægger på DR K’s udsendelsesrække ”Kunstens Skjulte Kræfter”.

Arrangementet bliver livestreamet på facebook fra Sophienholm Kunsthal link her – Søndag d. 25. april 2021 kl. 10.30 – 13.45

 

Detaljer

Dato:
25. april 2021
Tidspunkt:
10:00 - 13:45
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, ,