fbpx

Visit Lyngby

Forgot your your password?

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

På sporet af verdens begyndelse – Forskningens Døgn i Lyngby

25. april 2019 // 19:00 - 21:00

Gratis

En religionshistoriker, en teolog og en astrofysiker introducerer forskellige udlægninger af verdens begyndelse med efterfølgende paneldebat. Arrangementet er en del af “Forskningens Døgn i Lyngby” – Se hele programmet her

Der eksisterer mange og meget forskellige udlægninger af jordens tilblivelse. Lige fra nomadiske, jægersamler kulturer til skabelsesberetningen i det gamle testamente, og til naturvidenskabens teori om Big Bang. Uanset hvilken udlægning så er interessen for verdens skabelse universel og gennemgående for os mennesker.

Bliv klogere, men måske også overrasket over, ligheder og forskelle mellem de religiøse skabelsesberetninger og naturvidenskabens forklaringer, når Stadsbiblioteket åbner for en spændende debat om emnet. I panelet sidder religionshistoriker Mikael Rothstein, som introducerer til forskellige naturreligioners udlægninger af verdens begyndelse. Teolog og tidligere sognepræst i Taarbæk Thorkild Grosbøll tager skabelsesberetningen under kærlig behandling og astrofysiker Tina Ibsen formidler Big Bang-teorien, så alle kan være med. Aftenens ordstyrer er videnskabsjournalist Line Friis Frederiksen.

Tilmelding nødvendig her 

Detaljer

Dato:
25. april 2019
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
Gratis
Hjemmeside:
https://www.lyngbybib.dk/arrangementer/foredrag/forskningens-doegn-verdens-begyndelse

Sted

Stadsbiblioteket
Lyngby Hovedgade 28
Kgs. Lyngby, 2800
+ Google Maps