fbpx
Forgot your your password?

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Bliv opfinder – online event for børn – Forskningens Døgn i Kgs. Lyngby

24. april 2021 // 11:00 - 25. april 2021 // 15:30

Gratis

Børn er nysgerrige af natur og fuld af kreativitet. Derfor inviterer Opfinderskolen børn til selv at blive opfindere i forbindelse med videnskabsfestivalen Forskningens Døgn.

Opfinderskolen har udviklet fire forskellige opfindelser i en ”opfinderpose”, som børnene med deres forældre kan bygge sammen. ”Opfinderposerne indeholder sjove kreative opfindelser, der samtidig giver læring omkring energi, miljø og genbrug i børnehøjde – og med introduktion. Poserne kan afhentes gratis fra den d. 19. april til og med d. 23. april i udvalgte butikker i Kgs. Lyngby – se hvor nedenfor.

Udfør forsøg online – sammen hver for sig

Da det ikke er muligt at mødes og fælles udføre de spændende opfindelser sammen har Opfinderskolen skabt fire forskellige sjove og spændende online events til hver af de fire opfindelser i ”opfinderposen” – så børnefamilierne stadig kan være kreative og lære sammen – men hver for sig – og samtidig have mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Hver opfindelse tager ca. 30. min. at udføre.

De fire online opfinder-events

  1. Byg din egen vejrstation og lær’ mere om vindenergi – lørdag d. 24. april kl. 11:00 – 11:30

Her skal man sammen, hver for sig, bygger en vejrstation af sjove dele, man kan finde i sit eget hjem. Imens der bygges snakkes der om vindenergi, vindmøller, blæsevejr og om, hvordan vind bruges i vores dagligdag, helt uden, at vi tænker over det. Når vejrstationen er bygget færdig, skal den naturligvis testes i blæsevejr.

  1. Byg et sjovt spil til hele familien af genbrugsmaterialer – Lørdag d. 24. april 2021 kl. 15:00 – 15:30.

Byg et sjovt familiespil af simple genbrugsmaterialer, som kan spilles hjemme i stuen bagefter. Det er et spil hvor I, i familien, kan udfordre hinanden og hvor de motoriske evner bliver udfordret.

  1. Byg et spirehus og lær’ hvordan du selv kan dyrke grønt i din vindueskarm – Søndag d. 25. april kl. 11:00-11:30

Byg dit eget spirehuse af genbrugsmaterialer og dekorerefter egne kreative evner. Det er nemt og lækkert at dyrke selv, i stedet for at købe grønt som transporteres langvejs fra. Mens der bygges og dekoreres tages der en snak om klima og transport af fødevare fra fjerne lande til supermarkedet og til vores hjem – Samt hvordan vi kan gøre meget mere selv, både nemt og hurtigt, ved at skabe fra jord til bord.

  1. Byg en minidrage og se hvad vind kan bruges til – Søndag d. 25. april kl. 15:00 – 15:30

Byg en minidrage, sammen hver for sig, ud af simple få materialer – og få en snak om hvad vind kan bruges til, og hvordan man faktisk bruger drager til mange forskellige ting bl.a. ude på havet.

Alle events foregår, som beskrevet online på Opfinderskolens Facebook: – Klik her til alle fire eventsFacebook.com/opfinderskole/

Er der evt. nogle spørgsmål til ”Opfinderposerne” og/eller de forskellige events, så skriv til info@opfinderskole.dk

For børn på 5-10 år

Alle opfinder-eventsene henvender sig til børn mellem 5-10 år og forudsætter, at man forinden har afhentet en gratis ”opfinderpose”, der indeholder alle materialerne til opfindelserne. Det eneste du selv skal sørge for at er: en saks, tuscher og et underlag. Det er selvfølgelig sjoveste at udfører alle eksperimenterne – men man kan sagtnes deltage alligevel, hvis man ønsker at være med til færre eller kun et af opfinder-eventene.

Afhent gratis ”opfinderpose” her 

Du kan hente gratis “Opfinderposer” her:

  • Louis Nielsen – Lyngby Hovedgade 15 (bemærk ny adr. Det er en midlertidig butik, mens den oprindelige butik bygges om)
  • Touché Mode – Jernbanepladsen 10 – UDSOLGT 
  • RetailTech Lab – Lyngby Storcenter mellem kl. 11-17 (Bag butik Arket på 1.sal) – Bemærk: Først fra 21/4, når Centret åbner igen.

Der er et begrænset antal, og der udleveres kun 2 stk. pr. familie

Om Opfinderskole

Det er Opfinderskole, der står bag opfinder-eventene og posen. Opfinderskolens formål er at fremme børn og unges kreativitet og lyst til at lære i praksis og til at tænke kreativt og selvstændigt – Eksperimentere, opfinde, udforske -og have det sjovt sammen imens. Læs mere om Opfinderskolen her 

Tak til…

”Opfinderposerne ” og de tilhørende events er støttet af Forskningens Døgn og Haldor Topsøe, der lægger stor vægt på at støtte op om projekter, der giver indsigt og viden for børn og unge.

Detaljer

Start:
24. april 2021 // 11:00
Slut:
25. april 2021 // 15:30
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, ,