fbpx
Forgot your your password?

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Forskermarkedsplads for børn og voksne – Forskningens Døgn i Kgs. Lyngby

23. april 2022 // 11:00 - 15:00

Gratis

Letbane, robotter, stjernernes kraft og fremtidens mad er noget af alt det, man kan opleve ”hands on” til et stort forskermarked omkring Lyngby Torv lørdag den 23.april.

Området bliver for en dag omdannet til et stort forskertorv med pavilloner, hvor børn og voksne kan gå på opdagelse i de forskellige boder og ”hands on” komme helt tæt på forskning inden for flere forskellige spændende områder.

Byg din egen robot med Opfinderskolen

Børn og deres forældre kan designe, skabe og bygge deres egne små robotter og teste dem i det store mobile månelandskab.

Få også en snak om, hvad robotter er og kan, og hvor de vinder frem i samfundet og i hjemmet.

Growbot – dyrk dine grønsager med computeren

Oplev fremtidens mad Growbot, hvor man kan dyrke afgrøder som f.eks. basilikum og salat i en såkaldt GrowBot, der er et teknologisk mini-drivhus, der styres af en computer. Her kan man programmere, monitorere og styre temperaturen og CO2-niveauet i økosystemet, samt hvor meget lys, vand og næring planterne får.

Mærk stjernes kraft

Mød forskere fra DTU og hør om et stort internationalt samarbejde om at realisere fremtidens bæredygtige energikilde, hvor stjernernes kraft bliver genskabt i en reaktor her på jorden.

Rør ved et plasma, eller se, hvordan et hverdagsplasma kan laves i en mikrobølgeovn. Mærk på din egen krop, hvad det kræver at producere energi ved at træde i pedalerne og få en pære til at lyse.

Letbanen

Bliv klogere på letbanebyggeriet, stil spørgsmål og hør om anlægsarbejdet, tankerne bag linjeføringen og tidsplanen.

Der er gratis adgang, og der kræves ikke tilmelding på forhånd – så bare mød op og leg, lær og lyt dig til viden til en spændende dag i forskningens tegn.

Forskermarkedspladsen er en del af ”Forskningens Døgn i Kgs. Lyngby” – Se hele programmet for byen  her

Detaljer

Dato:
23. april 2022
Tidspunkt:
11:00 - 15:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Lyngby Torv
Lyngby Torv
Kgs. Lyngby, 2800
+ Google Maps