Visit Lyngby

Forgot your your password?

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Faglitterær Festival

Marts 12 // 17:00 - Marts 22 // 17:00

Kom til Faglitterær Festival i Kongens Lyngby, når Stadsbiblioteket for andet år i træk blænder op for et spændende program, der strækker sig over en uge, fra 12. – 22. marts. Festivallen byder på en række centrale debatter og forfatterbesøg, der alle har faglitteraturen som omdrejningspunkt, og festivalen markerer årets væsentlige eksempler inden for genren og kommer vidt omkring med emner, der kan gøre os klogere på alt lige fra virus til liv på exoplaneter.

Projektleder på festivalen Mischa Schulze udtaler: ‘Emner som klimaforandringer, vaccineskræk, kriminalitet, politik og videnskabelige landvindinger er at finde på både bestsellerlister og i vores festivalprogram. Og det er et bevidst valg, det ligger os meget på sinde, at festivalen taler ind i folks virkelighed og hverdag. Det er det, der gør festivalen relevant for sin tid og for publikum’.

UDENLANDSKE NAVNE, KICKOFF, DEBAT, TOUR DE GENRE, FESTIVALDAG FOR BØRN

Som optakt til festivalen kommer engelske forfatter og designforsker Andrea Wulf den 23. februar, som er aktuel med sin prisvindende bog `Opfindelsen af naturen´ der handler om Alexander von Humboldt, den første videnskabsmand, som omtalte de menneskeskabte klimaforandringer.

Amerikanske Jonathan Safran Foer er et andet internationalt hovednavn, som i 00’erne vandt flere priser og en stor læserskare med sine romaner. Nu aktuel med `We are the Weather´, der udkommer på dansk den 2. marts 2020.

Fra samme breddegrader kommer Eula Biss som har taget amerikanske læsere og anmeldere med storm, med sit undersøgende videnskabsessay `Immunitet´ der omhandler vaccineskræk.

Walisiske Marc Hamer som har en fortid som muldvarpefænger og ung hjemløs, skriver sig ind i en litterær tendens, hvor forfatteren finder sig selv i naturen. Hamers bog `Om at fange muldvarpe´ giver én lyst til at snøre vandrestøvlen, spænde rygsækken og begive sig ud i ukendt territorium.

KICKOFF

Festivalen åbner med debat om statsmænds efterliv i litteraturen, statuer og vejnavne. Adam Holm, vært på DR, modererer et stærkt panel bl.a. bestående af Pelle Dragsted, Birgithe Kosovic og Steen
Andersen. Alle har de været tydelige med deres holdninger til henholdsvis Ronald Reagan og Erik Scavenius.

DEBAT

Politik har fyldt meget i 2019 med folketingsvalg og interne magtkampe i flere partier. Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen og forfatter Kirsten Jacobsen til biografien `Befrielsens øjeblik´ er inviteret og interviewes af tidligere finansminister Bjarne Corydon.

Forfattersamtaler om videnskabelige landvindinger virusforskning, exoplaneter og universet er på tapetet, med besøg af virusforsker Anders Fomsgaard, videnskabsjournalist Gunver Lystbæk Vestergaard og høj-energifysiker Holger Bech Nielsen.

TOUR DE GENRE

Festivalens tour de genre er et dagsprogram, hvor turen går forbi faglitteraturens alsidige genre: true-crime, sports- og øl-bøger, natureksistentialisme, samfundsskildringer og videnskabsessays.

Her kan du bl.a. opleve Jacob Holdt, Sarah Maria Glanowski, Anne Glad, Marie Louise Toksvig, Mette Mayli Albæk, Niels Fastrup, Rune Skyum Nielsen, Patrik Svensson, Marc Hamer, Tore Leifer, Eula Biss og mange flere live.

FAGLITTERÆR FESTIVAL

Børn kan opleve koncerter, workshops, shows og foredrag. Børnebogsforfattere og illustratorer, der vækker faglitteraturen til live, er blandt andre Maria Jaris `WTF er det?´, Nathalie Nystad `Den store pengebog´, Charlotte Koldbye `Mig og min hjerne´, Jakob Brodersen, Pernille Brodersen og Kamilla Wichmann `Liv´ og Lars Henrik Aagaard `Klimaklog´.

Praktisk information

Den 12. marts klokken 17.00 er der officiel åbning af festivallen på Stadsbiblioteket, hvor Borgmester Sofia Osmani og kultur- og bibliotekschef Jeppe Bjørn holder tale.

Hele programmet og billetter kan købes fra den 30. januar kl:17 på: https://www.lyngbybib.dk/ff

 

Detaljer

Start:
Marts 12 // 17:00
Slut:
Marts 22 // 17:00
Begivenhed Kategorier:
, , , , ,
Hjemmeside:
https://www.lyngbybib.dk/ff

Arrangør

Stadsbiblioteket
Hjemmeside:
www.lyngbybib.dk

Sted

Stadsbiblioteket
Lyngby Hovedgade 28
Kgs. Lyngby, 2800
+ Google Maps