Forgot your your password?
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Børneguide juni

juni 1 - juni 29

Børneguide juni

Juni er over os og sommeren er officielt skudt i gang. Denne måned er fyldt med sjove og spændende aktiviteter for børn i alle aldre. Nyd de solrige dage med både indendørs og udendørs eventyrer og masser af skønne timer med familien!
I guiden finder du blandt andet rytmiske aktiviteter til de små, kreative projekter til de mellemste, samt workshops og koncert til de store.

God fornøjelse.

Manga Marathon
Elsker du at tegne? Og kan du holde til at gøre det i fem timer? Så skal du med til Manga Marathon i sommerferien! Du går hjem med en stak tegninger under armen, der vil få vennerne til at blive grønne af misundelse og få forældre og bedsteforældre til at besvime af stolthed.

Vi fokuserer på, hvordan man opbygger en figur, og der vil blive fortalt om tegning, tegneserier og manga.
Du er selv med til at bestemme, hvad du vil tegne, så hvis du har spekuleret over, hvordan en robot fra en oldgammel skjult civilisation på Mars ser ud, eller hvis du kunne tænke dig at lære at tegne en smuk, udødelig elverdronning – så er holdet her noget for dig. Husk drikkedunk, en god madpakke og evt. tegnegrej – workshoppen er for børn (9 år+) uden voksne.

Hvor: Jernbanepladsen 14, 1. sal.
Hvornår: lørdag d. 1. juni kl. 10-15.
Pris: 650kr – tilmelding HER.

Smykkeworkshop i Panduro
Michelle, der sædvanligvis holder Panduros workshops, vil lære dig at arbejde med værktøjet og fordelene ved disse, så du får lavet nogle flotte smykker, du kan få med hjem. Der er mulighed for at lave alt lige fra armbånd til øreringe til halskæder – det er blot din fantasi, der sætter grænser.
Hvad enten du er nybegynder eller rutineret i at lave smykker, er det en hyggelig eftermiddag eller formiddag i selskab med andre kreative sjæle.
Aldersgrænse 12 år og opefter.

Hvor: Panduro Hobbybutik, Lyngby Storcenter 1.
Hvornår: lørdag d. 1. juni kl. 11-14.
Pris: 250kr for medlemmer / 350kr for ikke-medlemmer. Tilmeld dig via mail til butik213@panduro.dk.

Babysalmesang
Babysalmesang er en unik mulighed for fordybelse og nærvær med din baby i et trygt og poetisk musikalsk univers. I 45 minutter skabes der en tonefyldt, eventyrlig og stilfærdig atmosfære mellem forældre og børn. Gennem babysalmesang introduceres de alleryngste til kirkerummets klange og salmesangens dybder.
For babyer i alderen 3-8 mdr. Ved musikpædagog Janne Solvang.

Hvor: Lyngby Kirke, Lyngby Kirkestræde 1.
Hvornår: mandag d. 3. juni kl. 09:45-11.
Pris: gratis – tilmelding på 28 55 60 31 / janne.solvang@gmail.com.

Spray Day i NEYE
Få dekoreret din Satch-skoletaske eller -penalhus med et sejt motiv!
Hvis du ikke allerede er den heldige ejer af et Satch-produkt, har du selvfølgelig mulighed for at købe det i NEYE på dagen.

Hvor: NEYE, Lyngby Storcenter 1.
Hvornår: lørdag d. 8. juni kl. 12-16.
Pris: gratis – en god ide er at ringe til butikken for at booke en tid i forvejen (45 88 77 50)

Teater for hele familien
På sit dødsleje gør Balders far ham arveløs. Balder pakker sin lut og sine få ejendele og begiver sig til den store by. Indenfor murene hersker kongens soldater, præster og vækkelsesprædikanter, men der er ingen arbejde at finde. Balder er sulten og fortvivlet, indtil han ser den skønne prinsesse gennem et åbent gardin. Han begynder at spille romantiske toner, som prinsessen hører, og hun bliver øjeblikkeligt forelsket.
Dagen efter finder en ridderturnering sted, hvor præmien er prinsessen og det halve kongerige, men først skal en frygtelig drage bekæmpes. Ved en tilfældighed distraherer Balder en ridder, som mister sit hoved. Kort tid efter er Balder blevet væbner for turneringens vinder og på vej for at besejre dragen.

Dette middelalderspil er for børn fra 6 år.

Hvor: Garderhøjfortet 4, 2820 Gentofte.
Hvornår: lørdag d. 8. juni kl. 15-16.
Pris: gratis med tilmelding HER.

Page Four på Bakken
Med sig i ryggen har bandet over 60.000.000 streames og hundredvis af koncerter! Bandet står desuden bag ørehængere som Sommer, Bedre End Din Eks, Fucking Smuk.
Oplev Page Four, nostalgien og fornyelsen forenet og fremført af de fire drenge, som du måske har glemt, du har savnet.

Hvor: Friluftsscenen, Dyrehavsbakken.
Hvornår: søndag d. 9. juni kl. 13.30.
Pris: gratis.

Rytmisk legestue
Kirken inviterer børn og deres voksne til rytmisk legestue, hvor de små har mulighed for at udforske egen motorik og bevægelse i det fine kirkerum.

Hvor: Christianskirken, Chr. X’s Allé 120.
Hvornår: tirsdag d. 11. juni kl. 10-12.
Pris: gratis.

Lille Virgil udstilling
Stadsbiblioteket fejrer Frilandsmuseets åbning af Frøsnapperuniverset i sommeren 2024 med et gensyn med udstillingen om Lille Virgil. Slip legen løs med sprog og rekvisitter, klæd dig ud, leg købmand og dukketeater.
Udstillingen er en del af udstillingssamarbejdet Fang Fortællingen. Udstillingen er målrettet børn i alle aldre og deres voksne.

Hvor: Børnebiblioteket på Stadsbiblioteket, Lyngby Hovedgade 28.
Hvornår: onsdag d. 12. juni – 31. juli.
Pris: gratis – bare kom forbi!

Legende læsefestival
Med udgangspunkt i Halfdan Rasmussens skønne bogstavsunivers skal både børn og voksne ud på dansegulvet.
Vi skal hoppe, synge, lege og danse. Her bliver der brug for både fantasi og spjæt, når Signe fra Danseglad danser med bogstaver, rim og sjov og ballade. Dansefesten er målrettet børn i alderen 5-7 år.

Hvor: Fennebergsalen på Stadsbiblioteket, Lyngby Hovedgade 28.
Hvornår: lørdag d. 15. juni kl. 10.30-11.
Pris: gratis, men både børn og voksne skal have billet (maks. 1 voksen pr barn) klik HER.

Musikalsk legestue
Henvender sig til børn i alderen 1-3 år samt deres forældre eller bedsteforældre. Med musikken som udgangspunkt leger vi en masse sammen. Vi danser, spiller musik samt bruger rekvisitter og instrumenter, som engagerer børnene.
Alle børn i aldersgruppen kan være med, og der er både plads til at være observerende og aktiv – alle kan være med, som de har lyst. Legestuen varetages af Karen Tholund Strande, som er uddannet musikpædagog og med stor erfaring inden for børnerytmik. Musikalsk legestue foregår én lørdag hver måned, og man tilmelder sig fra gang til gang her på begivenhederne på hjemmesiden – husk at tilmelde både børn og voksne.

Hvor: Virum Kirke, Kirkebakken 10.
Hvornår: lørdag d. 15. juni kl. 10-11.
Pris: gratis med tilmelding HER.

Sankt Hans blomster
På Frilandsmuseet må man ikke brænde et stort Sankt Hans bål af, da det kan være farligt for de enestående bygninger, men det stopper ikke Frilandsmusset fra at fejre midsommer og Sankt Hans – dette gøres bare på en anderledes måde. I gamle dage var der nemlig egne i Danmark hvor der var tradition for at pynte køerne med blomster og blomsterkranse. Den tradition fejrer Frilandsmuseet med at lave kranse til museets dyr. Herefter går vi ud i samlet flok og giver dem til dyrene.

Hvor: Frilandsmuseet, Kongevejen 100.
Hvornår: lørdag & søndag d. 22.-23. juni kl. 10.30-15.
Pris: gratis for børn.

Sankt Hans for børn
Gå ikke glip af Sankt Hans på Bakken! Det bliver en fortryllende aften, hvor hele familien bliver underholdt. Mød flere af de seje stjerner fra MGP 2023 og ikke mindst Bakkens Pjerrot.
Der vil desuden være bål, musik, sang og et program for de voksne.

Hvor: Kildesøen, Dyrehavsbakken.
Hvornår: søndag d. 23. juni kl. 18-19.
Pris: gratis – bare mød op!

Emil fra Lønneberg på Frilandsmuseet
Find din indre gavtyv frem, når museets svenske gårde får besøg af Astrid Lindgrens klassiske fortællinger om den svenske skarnsdreng og alle hans unoder. Mød Ida, Emil og alle de andre fra Lønneberg. De ikoniske historier udfolder sig som korte teaterstykker, så du kan sidde på første række, når Ida bliver hejst op i flagstangen og når Line får tandpine. Som noget nyt kan I glæde jer til at opleve historien om Emil og suppeterrinen.

Hvor: Frilandsmuseet, Kongevejen 100.
Hvornår: lørdag d. 29. juni kl. 10-17.
Pris: gratis for børn.

Detaljer

Start:
juni 1
Slut:
juni 29
Begivenhed Kategori:

Sted

Kongens Lyngby