Forgot your your password?

Eremitageslottet

Tilbage i Dyrehaven venter nu Eremitageslottet og den imponerende Eremitageslette. Hjortene går frit i hele Dyrehaven, og på sletten omkring slottet kan du ofte se dem i store flokke. Det er et specielt syn, ikke mindst om efteråret, hvor fotografer fra hele Europa kommer for at fotografere krondyrenes og dåvildtets parringsleg. På Eremitagesletten holder også Skandinaviens ældste golfklub til, og er det klart vejr, kan du se helt til Sverige.

Historie

Eremitageslottet, der er Dyrehavens midtpunkt, blev opført i 1736 under Christian d. 6. til brug under de anstrengende parforcejagter. Her kunne hoffet spise ”en hermitage”, i ensomhed, heraf navnet Eremitageslottet. Det vil sige, at tjenestefolkene ikke var til stede under måltiderne.

I stedet blev maden hævet op fra køkkenet i kælderen på en plade, der udgjorde midten af spisebordet. Også i dag bruger kongehuset slottet under jagter, men der bor ingen på slottet. Slottet blev flot renoveret for nogle år siden og er ved særlige lejligheder åbent for besøgende.

Ved Femvejskrydset nordøst for Eremitagen står en eg, der var vidne til, at Christian d. 5. blev sparket af en såret kronhjort under en parforcejagt i 1698. Sparket var en medvirkende årsag til kongens død året efter, og egen er opkaldt efter ham.