Forgot your your password?

Den store fastelavnsbolleguide – Kongens Lyngby 2023

Boller op, boller ned… Fastelavnsbollerne er landet over hele Kongens Lyngby, hvor salget mange steder allerede er i fuld gang. Vi har taget den hårde tjans på os og været rundt i hele byen for at nærstudere alle de søde herligheder – og vi serverer her det store fastelavnsbolle-overblik for dig:

Den Helt Rigtige Bager

Der er nok at vælge mellem hos Den Helt Rigtige Bager, hvor man som altid kan stole på det gode gamle håndværk. Prøv de store konditor fastelavnsboller med enten flødeskum, konditorcreme, hindbærskum eller nougat. Hvis du ikke er helt så sulten, kan du kaste dig over de små wienerbrødsfastelavnsboller. Her kan du vælge mellem hindbær, æble, abrikos, creme og rosiner. Prøv også Den Helt Rigtige Bagers egen opfindelse – Fætterlavnsbollen.

Adresse: Gammel Bagsværdvej 64

Kræs Bageri

Hos det hyggelige bageri Kræs på Ulrikkenborg Plads har Lisa og Jesper også kastet sig ind i fastelavnsbolle-sæsonen. Her kan du blandt andet prøve flødeskumsvarianter med hindbær eller mokka. Du kan også finde den svenske fastelavnsbolle-variant semlor. Kig forbi Ulrikkenborgplads, hvis du vil prøve noget nyt. Du kan nyde dine fastelavnsboller på den fine plads eller på siddepladserne lige uden for bageriet.

Adresse: Ulrikkenborg Plads 10

Meny – Farumhus Konditori & Bageri

Farumhus Konditori & Bageri, som du finder lige, når du kommer ind i den flotte Meny på hovedgaden, byder i år på klassiske flødeskumsfastelavnsboller med hindbær og creme – og en særlig og innovativ variant med luftig moccacreme toppet med karamel med Baileys. Derudover findes der også en variant med rabarber og hvid chokolade! Der er desuden også de klassiske wienerbrødsfastelavnsboller, som man aldrig går galt i byen med.

Adresse: Lyngby Hovedgade 80

Lagkagehuset

Hos Lagkagehuset er man gået all in på fastelavnsboller – udover klassikerne som gammeldags-, wiener og flødeskumsfastelavnsboller – introducerer lagkagehuset i år også den svenske variant semla, som er en gammeldags fastelavnsbolle fyldt med kardemommecreme, sød mandelmasse og masser af flødeskum.

Adresse: Lyngby Hovedgade 43

Føtex Lyngby Storcenter

I Føtex får du en god traditionel fastelavnsbolle. Her kan du finde gammeldags lukkede fastelavnsboller med creme eller hindbær og wienerfastelavnsboller. Der er også mange varianter af flødeskumsfastelavnsbollerne, hvor du kan mæske dig i æble/makron, kaffe, sveskemarmelade eller hindbærskum.

Adresse: Lyngby Storcenter 1, St 91

Hahnemanns Coffee bar

I Microsoft-bygningen finder du i stueetagen Hahnemanns kaffebar. Her kan du netop nu finde udgaven af fastelavnsbolle, der er sprøjtet op med skum og toppet med en æstetisk fin detalje. Smagskombinationen i denne bolle er vanilje, hindbær og hvid chokolade! Skyl eventuelt bollen ned med økologisk kaffe, nu du er der.

Adresse: Kanalvej 7

Frøken Friis 

Hos hyggelige Frøken Friis i Bondebyen, kan der i år findes ovenstående variant af fastelavnsbollen. Fyldet består af hjemmelavet rabarberkompot og skøn vaniljecreme. Nyd den i caféen eller snup den med hjem.

Adresse: Nørregade 2